Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Nyílt laktanyai nap Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

Nyílt napot tartottak ma délelőtt a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Zászlóaljánál. A program során az általános és a középiskolás diákok megtekinthették a laktanyát, s önvédelmi, harci bemutatókkal is elkápráztatták őket. Ezen kívül egy játékos akadálypályán és egy honvédelmi kvízen bebizonyíthatták testi és szellemi tudásukat. A rendezvény többek között azt a célt szolgálta, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését és meghozzák kedvüket a katonai pályához.

 
Békefenntartók Napja - Készülődés az első harci bevetésre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

A Magyar Békefenntartók Napja alkalmából ünnepséget rendeztek tegnap Pákozdon. A magyar katonák a XIX század vége óta vesznek részt külföldi missziókban, ahol feladataik közé tartozik a forgalom-irányítás, aknamentesítés, és sok esetben orvos-csoportok utaznak ki, hogy mobil kórházakban dolgozzanak (többek között védőoltásokat adnak), s katonai pszichiáterek is erősítik a csapatot.

Tovább...
 
Egy kis bulvár - a borrendekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageSzékesfehérvári híres „borverselőjének”, Azurák Mihály házát tegnap megszállta az egyik kereskedelmi TV-csatorna stábja. Céljuk az volt, hogy megörökítsék fia, Azurák Csaba főzési technikáit, amit két hét múlva – valószínűleg – Önök is láthatnak majd egy főzőshow-ban. Sőt, az említett adásban felfedezhetik majd a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend küldötteit és a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend delegált tagjait is.

Tovább...
 
Országos Ezerjó Bor- és Főzőverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageMagyarország leghíresebb borászainak közreműködésével Országos Ezerjó Borversenyt rendeznek június 13-án Móron. Az eredményhirdetésre másnap kerül sor, a Magyarországi Borrendek Országos Borral Készült Főzőversenye után. E programokra sok szeretettel várják az ínyenceket, hiszen a borokat és a finom étkeket egyaránt lehet majd kóstolgatni.

Tovább...
 
Állítsák le a nemzeti vagyon gátlástalan kiárusítását! Nyomtatás E-mail
Írta: Tiltakozó levél   
2008. május 28.

Az alábbiakban egy tiltakozó levelet teszünk közzé, amelyet néhány perccel ezelőtt juttattak el szerkesztőségünkhöz. Témája a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2008. június 3-i nyilvános árverése, pontosabban a "kiáírusítás"-keltette felháborodás.

Tovább...
 
Közgyűlési döntések az oktatási kérdésekről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageA múlt heti közgyűlésen meghozott, oktatási kérdéseket érintő döntésekről tartott sajtótájékoztatót tegnap Boldizs Kálmánné. Az Oktatási Bizottság elnöke elmondta, hogy tíz nevelési és oktatási intézmény igazgatóját meg- illetve újraválasztották (hat óvoda, két általános iskola és két középiskola az érintett), legfontosabb témaként pedig a szakképzési-fejlesztési stratégia elfogadását emelte ki.

Tovább...
 
Építők Napja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 27.

ImageAz ARÉV Baráti Kör Egyesület, az ÉVOSZ Szárazépítő Szakmai Tagozata és a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola idén is megrendezi az Építők Napját, amelyhez az építőiparban tevékenykedő iskolák, intézmények, vállalkozók és szakmai szervezetek is csatlakoztak. A program célja, hogy felkeltsék az érdeklődést az építőmunka iránt, s visszaszerezzék e szakma tiszteletét és megbecsülését.

Tovább...
 
Véglegesítették a szavazólapot az időközi választásra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 27.

ImageA Székesfehérvári Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága véglegesítette a 13-as számú választókörzetben június elsején tartandó időközi választás szavazólapját. E dokumentumon a hét jelölt nevét ABC-sorrendben olvashatják a szavazópolgárok, mellettük pedig betűvel tüntették fel a jelölő szervezeteket. A szavazás vasárnap 6-19 óráig tart.

Tovább...
 
Nem csak cukorbetegeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 27.

A Cukorbetegekért Egyesület a cukorbetegségről és szövődményeiről tart előadást holnap, 17 órától a Régi Házában (korábban: Technika Háza). Az érdeklődők a program során a cukorbetegség neurológiai szövődményeiről hallhatnak fontos információkat, valamint feltehetik felmerülő kérdéseiket, amelyre Dr. Kerényi Levente, a Fejér Megyei Szent György Kórház osztályvezető főorvosa válaszol.

 
Vízóra-leolvasás a Feketehegy-Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 27.

A Fejérvíz Zrt. 2008. május 27-től június 02-ig vízleolvasást végez Székesfehérváron az „E” ütemnek megfelelően, amely a következő városrészeket, illetve utcákat érinti: Feketehegy, Hermann O. u., Ligetsor, Palotai u., Part u., Szárazrét, Szedres dűlő és út, Szent Gellért utca, Szömörce u., Szúnyog u., Tobak u., Vargacsatorna-part, Új Gellértsor.

Tovább...
 
Ahogy a Jobbik értékeli a legutóbbi közgyűlést Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 26.

ImageA Jobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Alapszervezete sajtótájékoztatót tartott a Szent István Könyvesházban ma délután. A téma ezúttal a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén történtek értékelése volt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 1850 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20318 - 20328 / 20393